Zusters in zaken

Op vrijdag 22 november en zaterdag 23 november 2013 speelde Toneelvereniging De Rietpluim de klucht Zusters in Zaken, geschreven door Ton Davids.

Het klooster van moeder overste (Helma Starink) en de zusters Agaath (Ada Egbers), Clara (Miranda van Lidth de Jeude) en Francisca (Denise) is in grote geldnood. Het ziet er zelfs naar uit dat het binnen enkele maanden failliet zal gaan. Aartsbisschop Siemelink (Kees van der Wolk), die ieder jaar een weekje in het klooster komt uitrusten, is dan ook van plan het klooster te verkopen. Hij wil van het klooster een casino maken en de zusters elders plaatsen.

De biechtvader en vriend van de zusters, pastoor Breukelmans (Hans van Lidth de Jeude), kan tegen deze snode plannen niets inbrengen en grijpt naar de miswijn. Dan verschijnt plotseling Guus Jongeneel van Building Investments Limited (Tim Koelink) die grootse plannen heeft met het klooster.

Kan zuster Francisca met haar cursussen marketing & PR uitkomst bieden? Zal het klooster uiteindelijk van de ondergang gered worden? En wat hebben vluchteling Rianne (Kirsten Sloot) en de drugsbende door wie zij achtervolgd wordt ermee te maken?

De decorbouw van dit stuk was onder leiding van Henk Hagen. Marja Kok  was de souffleur en de visagie werd verzorgd onder leiding van Helma Starink. De regie was in handen van Franca van Dalen.

Nagenieten?
De foto’s van dit stuk vind je hier.