Wie zijn wij?

Toneelvereniging De Rietpluim speelt vrolijke stukken zoals blijspelen en kluchten. Ons voornaamste doel is om het publiek een gezellige avond te bezorgen. We spelen tweemaal per jaar een voorstelling (één in het voorjaar en één in het najaar) in ‘De Rank‘ aan de Soesterbergsestraat 18 te Soest, achter het kerkgebouw.

Een stukje historie…
Het was in 1972 toen de Soester buurtvereniging de ‘Kerkebuurt’ bij gebrek aan belangstelling werd opgeheven. Ook de toneelafdeling van deze vereniging, die in 1952 was opgericht en hun voorstellingen speelde in ‘De Gouden Ploeg’ dreigde te verdwijnen. Unaniem werd door de leden besloten om het toneel in ieder geval door te laten gaan. Iedere week werd gerepeteerd op de deel van het rietdekkersbedrijf Van de Pol aan de Eemstraat. Het kiezen van een nieuwe naam voor de toneelvereniging was dan ook niet moeilijk en zo ontstond ‘Toneelvereniging De Rietpluim’.

De Rietpluim is een gezellige vereniging van enthousiaste amateurtoneelspelers. Een aantal leden is al lid vanaf het eerste uur. Dat neemt niet weg dat er altijd ruimte is voor nieuwe spelers, graag zelfs. Wil je eens een repetitie bijwonen om te zien of het iets voor je is? Neem dan contact met ons op. We repeteren iedere maandagavond in de ijsbaan in Soest.

Naast het spelen zorgen we ook met elkaar voor al het andere dat nodig is om de voorstelling te doen slagen. Denk aan decorbouw, het verzorgen van prijzen voor onze loterij of de zorg voor grime en kostuums. Ook hierbij kunnen we altijd een helpende hand gebruiken. Heb je interesse in een ondersteunende functie,  neem dan gerust contact met ons op.