Wat een drama!

Het volgende stuk wordt gespeeld op 16 en 17 november 2018. Meer informatie volgt later.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 zette Toneelvereniging De Rietpluim weer een fantastische klucht op de planken: ‘Wat een drama!’. In dit stuk, geschreven door Jürgen Hörner, worstelt een lokale toneelvereniging met de generale repetitie van een stuk over de mystieke Madame Cassandra. De spelers hebben het niet gemakkelijk: rekwisieten verdwijnen, de techniek laat het afweten en dan heerst er ook nog de nodige jaloezie over de rolverdeling. Kortom: drama alom! Gaat dat ooit goed komen met die voorstelling?

De foto’s van dit stuk vind je hier.

Het verhaal
Een lokale toneelvereniging is druk bezig met de repetities voor een komisch stuk over de mystieke Madame Cassandra; een rol van Jolanda. Zij en haar medespelers hebben het niet gemakkelijk, want er gaat van alles mis tijdens de generale repetitie. De acteurs jagen elkaar de zenuwen op het lijf, het decor deugt niet, er zijn voortdurend spullen weg en dan is er ook nog een technicus die te pas en te onpas doodgemoedereerd de repetitie lamlegt. Hoe moet dit bonte gezelschap ooit de volgende dag een mooie première neerzetten?

Oorspronkelijke titel: Nichts als Kuddelmuddel
Auteur: Jürgen Hörner
Vertaling: Adrie Kuik

De cast
Denise: Gini/mevrouw Proper
Jannie van Zeland: Tilly/Heleen Boekvink
Hans van Lidth de Jeude: Fred/Willem Boekvink
Henk Hagen: technicus Erik
Marit Suurland: Jolanda/Madame Cassandra
Steven de Rooij: regisseur/glazenwasser
Helma Starink: souffleuse Lilli

Regie: Franca van Dalen
Souffleur: Marja Kok
Decor: o.l.v. Johnny Traa en Henk Hagen
Geluid: Jan Starink en Ralph Coesmans

Kaartverkoop
We speelden deze voorstelling zoals vanouds in De Rank aan de Soesterbergsestraat 18 te Soest (bij de Wilhelminakerk).

Kaarten voor de volgende voorstelling (9,50 euro) zijn verkrijgbaar bij Hans van Lidth de Jeude, Ereprijsstraat 165, Soest (tel. 06- 227 092 55) en bij Henk Hagen, Lange Brinkweg 25, Soest (tel. 06 – 34 424 114).  Bel en reserveer ze vast! Natuurlijk kun je De Rietpluim ook volgen op Instagram,  Facebook en Twitter.