Tel uit je winst

De spelers van De Rietpluim hadden in november 2011 de lachers op hun hand met ‘Tel uit je  winst’, oorspronkelijk geschreven door Ray Cooney, in een bewerking van Jon van Eerd. Een pittig stuk, maar de cast heeft in een prachtig decor een prestatie van formaat neergezet.

Tel uit je winst is een typische klucht waarbij men van de ene bizarre situatie in de andere rolt. Wanneer de slungelige, jarige Harrie (gespeeld door Hans van Lidth de Jeude) ontdekt dat zijn attachékoffertje is verwisseld en hij plotseling de gelukkige bezitter is van maar liefst 2.755.000 euro wil hij niets liever dan ons koude kikkerlandje ontvluchten. Zijn plan wordt echter danig in de war geschopt door zijn vrouw Carla – een glansrol van Madeleine van Leer – en vrienden Betty en Joost (Denise en Tim Koelink). Als de vermeende eigenaar van het verwisselde koffertje dan ook nog eens met twee kogelgaten in zijn nek uit de Maas wordt gevist, er twee agenten (gespeeld door Alfred Rongen en Zafer Avci) op bezoek komen, taxichauffeur Sjaan (Miranda van Lidth de Jeude) het op haar heupen krijgt en het vreemde telefoontjes regent, dreigt de situatie ernstig uit de hand te lopen…

Ondeugende dubbelzinnigheden
Het publiek kende een vermakelijke avond: er werd gepingpongd met woordjes en ondeugende dubbelzinnigheden, gegooid met koffertjes en uiteraard met deuren gesmeten. Kortom: de hele trukendoos ging open. De cast speelde aanstekelijk en ook het decor en de speciale effecten verdienen een dikke pluim. Een hilarische avond waarbij De Rietpluim alles uit de kast heeft gehaald en de toeschouwers ten volle genoten.

De grime voor Tel uit je winst werd verzorgd door Helma Starink, die samen met Franca van Dalen ook tekende voor de regie. Marja Kok was de souffleur. Henk Hagen speelde de crimineel en verzorgde het decor.

Bekijk hier de foto’s >>