Tante Bella’s Beautysalon

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei speelde De Rietpluim een ontzettend leuk stuk: Tante Bella’s Beautysalon, geschreven door Henk Roede.

Het verhaal
Tante Bella, de tante van de bouwvakkende broers Berend en Albert Duursma is overleden. Berend en Albert hebben hier niet zo erg om gerouwd, want een goede band met deze tante hadden ze niet. Sterker nog: ze zijn eigenlijk wel blij met haar overlijden, want ze hebben nu tenminste een erfenis!

De erfenis bestaat uit een ietwat verpauperde beautysalon. Berend is ervan overtuigd dat deze schoonheidssalon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goed geld te verkopen is. Maar tot de verkoop moet de beautysalon natuurlijk wel gewoon doordraaien. Berend en Albert zijn optimistisch. Want hoe groot is het verschil nu helemaal tussen een likje verf en een likje crème? En gelukkig hebben ze stagiaire Suzan die hen uit de brand kan helpen, toch? Zo’n gemakkelijk klantenbestand blijkt tante Bella echter niet te hebben. De broers hebben hun handen vol aan mevrouw Van Dreuten, Dora Veendijk, Neeltje Bakker en Greet Ruiters. Trouwens… zijn ze überhaupt wel de enige erfgenamen? Want wat komt nicht Wiepie uit Canada eigenlijk doen? En wie is die Bastiaan Nikkelvest die hen zo op de huid zit?

De foto’s van dit stuk vind je hier >>

De cast

Berend Duursma: Steven de Rooij (debuut!)
Albert Duursma: Sergei van der Hoef
Wiepen Dijkstra: Jannie van Zeland
Mw. Van Dreuten: Miranda van Lidth de Jeude
Suzan Beenstra: Denise 
Dora Veendijk: Marit Suurland
Neeltje Bakker: Helma Starink
Greet Ruiters: Johnny Traa (debuut!)
Bastiaan Nikkelvest: Henk Hagen

Regie: Franca van Dalen
Souffleur: Marja Kok
Geluid: Jan Starink
Decor: o.l.v. Henk Hagen en Johnny Traa