’t Hof van Eden

Toneelvereniging De Rietpluim speelde op 19 en 20 april 2013 het stuk ‘’t Hof van Eden’

‘’t Hof van Eden’ is een avondvullende klucht in drie delen, door Dick van Maasland. Aparte verwikkelingen, verrassende wendingen en natuurlijk een actueel thema, want wie zoekt er nu niet naar de ware liefde? In dit stuk  maakten we kennis met een aantal heerlijke types die in het Hof van Eden bij elkaar kwamen om de ware Jacob(a) te vinden.

Het verhaal
Maar al te veel singles hebben in deze tijd moeite met het vinden van ware liefde. Natuurlijk kun je via internet met iemand in contact te komen, maar dat is vaak erg onpersoonlijk. Dus leek het Alexandra de Groot een briljant idee om een eigen relatiebemiddelingsbureau te starten met persoonlijke aandacht voor elke cliënt. Zeer persoonlijk zelfs, want het gaat best ver om de cliënten een week lang bij je thuis te laten logeren. En wat voor cliënten! De een nog excentrieker dan de ander: een rijke weduwnaar, een schuchtere man, een dame van adel, een woordkunstenares en een vrouwelijke marineofficier. Maar is iedereen wel op zoek naar liefde of hebben enkele klanten stiekem andere plannen?

 De cast
In deze klucht zagen we Kees van der Wolk als Thomas van Dodewaard, Hans van Lidth de Jeude als Gerard de Groot, Jannie van Zeland als Bettina Droog-van Zinderen-Haring, Henk Hagen als Antonius van Truffelen, Tim Koelink als Hubert de Groot, Denise als Wilhelmina J. Koevoet, Ada Egbers als Neelie Smit, Rita van Meurs als Alexandra de Groot,  Gerda Buis als Helene de Jong en Kirsten Sloot als Tara van Zundert.

Regie was in handen van Franca van Dalen. Grime onder leiding van Helma Starink. Marja Kok was de souffleuse en Henk Hagen nam de leiding over de decorbouw op zich.

Bekijk de foto’s >>