Sergei van der Hoef

Sergei van der Hoef Mijn naam is Sergei van der Hoef en ik ben geboren in Wijk bij Duurstede in 1996. Begin 2015 ben ik verhuisd naar Soest vanwege mijn werk.

Toneelspelen heb ik altijd al erg leuk gevonden. Sinds onze eindmusical op de basisschool wilde ik alleen maar meer. Helaas was die mogelijkheid er niet in Wijk bij Duurstede. In het vierde jaar van het VMBO heb ik samen met wat klasgenoten een eigen musical geschreven en geproduceerd. Een hele happening en sindsdien wist ik: ‘hier wil ik meer mee’. Vlak na mijn verhuizing kwam ik een advertentie van De Rietpluim tegen. De toneel vereniging was op zoek naar enthousiaste jonge mannen om de spelerspoule te versterken. Ik voelde me zeer aangesproken, dus zonder er een seconde over na te denken heb ik een mailtje gestuurd. Vanaf augustus 2015 mocht ik gelijk mee repeteren en in november 2015 had ik mijn debuut in ‘Schoenmaker blijf bij je leest‘.

Sergei heeft bij De Rietpluim gespeeld tot 2021 en moest de vereniging toen vanwege een verhuizing verlaten.