Preview De Rollator Revolutie

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 april 2014 zet Toneelvereniging De Rietpluim weer een hilarisch stuk op de planken: De Rollator Revolutie. Dit komische blijspel in vier bedrijven is geschreven door Maurits Keyzer en speelt zich af in een bejaardentehuis.

Het verhaal
Bejaardentehuis De Toekomst is ontstaan uit een fusie tussen twee kleinere tehuizen: het chique rusthuis Edelburcht en het volkse bejaardentehuis De Plets. Deze fusie verloopt niet op rolletjes. De bewoners kunnen elkaar niet luchten of zien en de verschrikkelijke directrice mevrouw Slachter (gespeeld door Madeleine van Leer), zaait angst en terreur. Maar wanneer een mysterieuze bejaarde heer (vertolkt door Henk Hagen) zijn intrek neemt, slaan de bejaarde damesharten flink op hol!

Helma Starink speelt in dit stuk de rol van Loes Houtepen, Gerda Buis is te zien als Netty Werner en Ada Egbers neemt de rol van Ans de Smet op zich. Genoemde dames zijn allen  bewoonsters van voormalig tehuis De Plets.

De voormalig bewoonsters van rusthuis Edelburcht worden gespeeld door Jannie van Zeland (Mathilde van Lichtenvoorde) en Hetty Huisman als Beatrijs van Waeveren. De rol van Agnes van Waersenburg wordt gespeeld door Caroline Snel, voor wie dit haar eerste rol bij De Rietpluim is.

Hans van Lidth de Jeude speelt in dit stuk verpleegkundige Buster, Kirsten Sloot neemt de rol van zuster Polly op zich en Joost Ploeg staat voor het eerst op de planken in de rol van politieagent.

De regie van dit stuk is in handen van Franca van Dalen. Souffleur is Marja Kok. Henk Hagen neemt de leiding over het decor op zich en Helma Starink draagt zorg voor de grime. Het geluid is in handen van Jan Starink.