Per(r)ongeluk!

Op 22 en 23 april 2016 hebben we weer een mooi stuk op de planken gezet. Het was er wederom een van Pol Anrys, die ook ons vorige stuk schreef. Het stuk heet ‘Per(r)ongeluk en beleefde bij ons z’n Nederlandse première. De Nederlandse bewerking werd gedaan door Tim Koelink en Franca van Dalen.

Het verhaal

Frederik en Isabelle hebben op perron 12 ruzie over hun aankomende huwelijk. Kwaad, omdat ze haar zin niet krijgt, gooit Isabelle (een rol van Marit Suurland) haar dure verlovingsring over de railing. De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend stuk terrein, dat in de volksmond ‘perron 13’ wordt genoemd.

Op perron 13 wonen een aantal zwervers. Zo zijn er kreupele Alex (Hans van Lidth de Jeude) en zijn blinde broer Ronny (een debuut van Laurens Thissen), die onder brug 1 wonen. Onder brug 2 wonen Rita (Helma Starink) en Vanessa (Jannie van Zeland)- twee onbetrouwbare bedelaars – en de zwangere Suzy (Kirsten Sloot).

Frederik (Sergei van der Hoef) daalt af naar perron 13 in een queeste naar de ring en leert de mensen die onder de bruggen wonen kennen. Wie heeft de ring? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle? Wanneer bevalt Suzy en slagen ze erin de Kinderbescherming (Rita van Meurs) uit de buurt te houden? En wat heeft de politie (Henk Hagen) op perron 13 te zoeken?

De regie van dit stuk is in handen van Franca van Dalen. De grime wordt gedaan onder leiding van Helma Starink. Decorbouw wordt verzorgd onder leiding van Henk Hagen. Onmisbaar als altijd: souffleur Marja Kok. Het geluid is in handen van Jan Starink.

Bekijk de foto’s van dit stuk! >>