Pension Aangespoeld

Op 12 en 13 april 2019 speelden we Pension Aangespoeld (oorspronkelijke titel: alle kokosnoten en bosjesmannen bij elkaar). Dit blijspel in vier bedrijven verhaalt over een vier schipbreukelingen die op een verlaten eiland aanspoelen. Allemaal dragen ze een groot geheim met zich mee. Hoe houden ze dat verborgen op zo’n eiland? En komen ze ooit nog thuis?

Als ‘kapitein’ Louise hun schip op de klippen laat lopen, spoelen Marijn, Nicolien, Mascha en zij aan op een verlaten eiland. Ontredderd en angstig gaan ze op verkenningstocht over het eiland. De één ontdekt hout om een hut te maken, de ander ontdekt een pensionnetje met te huren kamers, waar vreemd genoeg nooit iemand thuis lijkt te zijn. Eigenaren Kees en Mariët hebben nog nooit gasten gehad en doen niets anders dan kibbelen.

Niet alleen kakkerlakken en malariamuggen zorgen voor onrust. Het regent kokosnoten, met de nodige gevolgen én alle vier de dames dragen een geheim met zich mee. Marijn heeft een ‘klein’ drankprobleem, Nicolien is een echte sjans en de ‘grande dame’ Mascha is net van haar man af en voelt zich vooral erg zielig. En Louise? Zij zag niet alleen haar schip maar ook haar bedrijf op de klippen lopen en haar man is met de noorderzon vertrokken. Als pessimisme een naam zou hebben, heet het Louise.

Ook een ontmoeting met de sociaal gestoorde vogelwetenschapper Maarten zorgt voor opschudding. Hij is op zoek naar een zeldzaam vogeltje en lijkt zich niet om de drenkelingen te bekommeren, hoewel hij ze makkelijk in huis kan nemen. En dan duikt er ook nog een stel bosjesmannen op met niet al te vriendelijke bedoelingen… De hilarische en komische verwikkelingen en – vooruit – amoureuze advances in dit stuk zorgen voor een avond met een gulle lach. En dan weten we nog niet eens welke geheime missie Kees eigenlijk op het eiland bracht…

Pension Aangespoeld is geschreven door Anke Steffers (oorspronkelijke titel: Alle kokosnoten en bosjesmannen bij elkaar).

De foto’s van dit stuk vind je hier.