Gewoon te gek!

Op 17 en 18 november 2017 speelde Toneelvereniging De Rietpluim het stuk ‘Gewoon te gek!’ van de hand van de bekende auteur Ton Davids. 

Het verhaal
Lisette, Femmie, Isar en Babs – vier ex-psychiatrische patiënten – wonen in Huize van Speykstraat. De sociotherapeute, Toos, moet hun helpen hun plaatsje in de ‘normale’ maatschappij te heroveren. Helaas doet Toos vaak tè goed haar best. Lisette wil kunstenares worden en verblijft een groot gedeelte van de dag in een koelkast. Femmie blijft geobsedeerd door zelfmoord. Isar is een cynicus met een scherpe tong en Babs raakt regelmatig in een ‘dip’ omdat haar biologische tuin de meest bizarre en onherkenbare dingen voortbrengt. De bewoners lijken nog niet echt op ‘normale’ mensen. De wethouder die verantwoordelijk is voor de subsidie van huize van Speykstraat komt poolshoogte nemen, het ziet er naar uit dat de geldkraan wordt dichtgedraaid en de bewoners weer terug naar de inrichting moeten.

Toos geeft duidelijke instructies hoe de bewoners zich moeten gedragen als de wethouder komt, maar deze betutteling schiet hen in het verkeerde keelgat. Ze besluiten om zowel Toos als de wethouder duidelijk te maken dat zij best hun eigen boontjes kunnen doppen.  Hierbij krijgen zij onverwacht hulp van hun nieuwe buren; de buurman blijkt een ’talentvol’ goochelaar en de buurvrouw tracht op deze avond wat plastic bakjes aan de man te brengen. Loopt dit goed af of wordt Huize van Speykstraat een asielzoekerscentrum en kunnen de bewoners in dwangbuis naar de isoleer?

De cast
Lisette Kuilman: Denise
Babs Meyer: Jannie van Zeland
Femmie ten Have: Rita van Meurs
Isar Schut: Hans van Lidth de Jeude
Ans Bruns: Hetty Huisman
Daan Bruns: Henk Hagen
Toos Spit: Marit Suurland
Henri van der Berghe: Steven de Rooij

Regie: Franca van Dalen
Souffleur: Marja Kok
Decor: o.l.v. Johnny Traa en Henk Hagen
Geluid: Jan Starink en Ralph Coesmans

Kaartverkoop
We speelden deze voorstelling zoals vanouds in De Rank aan de Soesterbergsestraat 18 te Soest (bij de Wilhelminakerk).

Kaarten voor de volgende voorstelling (9,50 euro) zijn verkrijgbaar bij Hans van Lidth de Jeude, Ereprijsstraat 165, Soest (tel. 06- 227 092 55) en bij Henk Hagen, Lange Brinkweg 25, Soest (tel. 06 – 34 424 114).  Bel en reserveer ze vast! Natuurlijk kun je De Rietpluim ook volgen op Instagram,  Facebook en Twitter.