Een dolle beestenboel!

Op 16 en 17 november 2018 speelde Toneelvereniging De Rietpluim weer een geweldig stuk: Een dolle beestenboel! In dit stuk gaan we op bezoek bij Dierenpark ZooZoo, waar vol spanning wordt uitgekeken naar de opening van het nieuwe apenverblijf. Het is weer een hilarische klucht van Henk Roede met absurde situaties, veel grappen en uiteraard veel dierentuindieren met een eigen willetje!

In Dierenpark ZooZoo wordt er door onderhoudsman Gerrit hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen voor de apen. De opening is daarom reden voor een feestje, vindt directrice Laura van Doorn. Ze nodigt de koning uit om de opening te verrichten, tot groot genoegen van (een deel van) het personeel.

Voordat de koning daadwerkelijk komt, moet natuurlijk gekeken worden of Dierenpark ZooZoo aan alle voorwaarden voldoet. Je moet er immers niet aan denken dat de koning plotseling tussen de ijsberen of tijgers belandt! De heer Meerkens van de Rijksvoorlichtingsdienst neemt de inspectie van ZooZoo op zich en ontdekt dat er nogal wat mankeert aan het reilen en zeilen in de dierentuin. Zo heeft hij zijn twijfels over de schietgrage dierenarts Vonk en vraagt hij zich af of verzorgster Carin de dieren wel de baas kan. Of de bezoekers wel blij zijn met de ontvangst van caissière Angela en het natje en droogje van kantinemedewerkster Joke waarderen is ook nog maar de vraag.

Iedereen hoopt natuurlijk op de goedkeuring van Meerkens, zodat de koning ZooZoo zal bezoeken. Maar is hij wel wie hij zegt te zijn? En zijn zijn bedoelingen wel allemaal goed?

De foto’s van dit stuk vind je hier.

EEN DOLLE BEESTENBOEL

Auteur: Henk Roede
Bewerking: Denise, Marit Suurland en Franca van Dalen
Regisseur: Franca van Dalen
Souffleur: Marja Kok
Licht & Geluid: Jan Starink en Ralph Coesmans
Decor: o.l.v.: Henk Hagen en Johnny Traa

ROLVERDELING

Mevrouw van Doorn – Helma Starink
Dierenarts Vonk – Denise
Dierenverzorgster Carin – Kirsten Sloot
Kantinemedewerkster Joke – Jannie van Zeland 
Secretaresse Linda – Rita van Meurs
Klusjesman Gerrit – Henk Hagen
Kassière Angela (Ans) – Marit Suurland
Meerkens, ambtenaar van de Rijksvoorlichtingsdienst – Hans van Lidth de Jeude
Verrassingsrol – Steven de Rooij 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren