De Rollator Revolutie

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 april 2014 zette Toneelvereniging De Rietpluim weer een hilarisch stuk op de planken: De Rollator Revolutie. Dit komische blijspel in vier bedrijven is geschreven door Maurits Keyzer en speelt zich af in een bejaardentehuis.

Het verhaal
Bejaardentehuis De Toekomst is ontstaan uit een fusie tussen twee kleinere tehuizen: het chique rusthuis Edelburcht en het volkse bejaardentehuis De Plets. Deze fusie verloopt niet op rolletjes. De bewoners kunnen elkaar niet luchten of zien en de verschrikkelijke directrice mevrouw Slachter (gespeeld door Madeleine van Leer), zaait angst en terreur. Maar wanneer een mysterieuze bejaarde heer (vertolkt door Henk Hagen) zijn intrek neemt, slaan de bejaarde damesharten flink op hol!

Helma Starink speelde in dit stuk de rol van Loes Houtepen, Gerda Buis was te zien als Netty Werner en Ada Egbers nam de rol van Ans de Smet op zich. Genoemde dames zijn allen  bewoonsters van voormalig tehuis De Plets.

De voormalig bewoonsters van rusthuis Edelburcht werden gespeeld door Jannie van Zeland (Mathilde van Lichtenvoorde) en Hetty Huisman als Beatrijs van Waeveren. De rol van Agnes van Waersenburg werd gespeeld door Caroline Snel.

Hans van Lidth de Jeude speelde in dit stuk verpleegkundige Buster, Kirsten Sloot nam de rol van zuster Polly op zich en Joost Ploeg stond op de planken in de rol van politieagent.

De regie van dit stuk was in handen van Franca van Dalen. Souffleur was Marja Kok. Henk Hagen nam de leiding over het decor op zich en Helma Starink droeg zorg voor de grime. Het geluid was in handen van Jan Starink.