De avond van de zevende juli

‘De avond van de zevende juli’ is een blijspel in drie delen, door Gerard van Dijk. Het absurde verhaal staat garant voor een avond onbekommerd lachen.

Het verhaal
Martin van Wijngaarden is notaris en wordt door zijn dominante vrouw Melie betrapt met een aan hem gestuurde liefdesbrief van ene Joke. Om alle achterdocht bij zijn vrouw weg te nemen, bombardeert hij de tijdelijk geëngageerde butler tot ‘zijn vriend Harry’. Helaas is deze butler een hark van een vent, die de ene stommiteit op de andere stapelt. Tot overmaat van ramp verschijnt daarnaast de èchte Harry ten tonele, die op zijn beurt de rol van butler in de schoenen geschoven krijgt. Als dan ook nog eens een chique freule haar opwachting maakt én de liefde de kop opsteekt, is de chaos compleet.  Zal dit ooit nog goedkomen?

De cast
In deze klucht zagen we Madeleine van Leer als Melie van Wijngaarden, Kees van der Wolk als Martin van Wijngaarden, Hans van Lidth de Jeude als Harry de Glint, Jannie van Zeland als Henriëtte van Terwinselen, Henk Hagen als Engelbert Angevare, Tim Koelink als Jan van Wijngaarden, Denise als Ankie van Wijngaarden, Ada Egbers als Hanna en Hetty Huisman als Joke van Anraad.

Regie was in handen van Franca van Dalen en Helma Starink. Grime onder leiding van Helma Starink. Marja Kok was de souffleuse.

De Rietpluim speelde dit stuk op 20 en 21 april 2012. De foto’s van dit blijspel vind je hier.