Culinaire Catastrofe

Op 21 en 22 november 2014 speelde Toneelvereniging De Rietpluim weer een daverend stuk. We brachten Culinaire Catastrofe, geschreven door Mart Moors. Een avond lekker lachen.

Het verhaal

Restaurant De Gevulde Snoeshaan is gevestigd in een pand waarin vroeger een snackbar zat. Eigenaar Gaston de Kroon (gespeeld door Kees van der Wolk) wordt hier tot zijn grote frustratie nog dagelijks mee geconfronteerd. Hij doet er alles aan om van De Gevulde Snoeshaan een stijlvol en chique restaurant te maken, maar met lui en brutaal personeel (gespeeld door Denise en Tim Koelink) en problemen in de organisatie valt dat niet mee. De groezelige kok (Joost Ploeg) heeft niet heel veel werkervaring en er heerst in het restaurant een chronisch gebrek aan toiletpapier.

Tot overmaat van ramp komt de ene na de andere bizarre gast een bezoekje brengen. De kakkerige vrouwengek Harmen van Vleutekom (Hans van Lidth de Jeude) kampt met problemen met zijn tuttige verloofde (Caroline Snel) én zijn sexy vriendin (Kirsten Sloot). Zijn dominante moeder (Rita van Meurs) voelt zich boven iedereen verheven en ook professor Lionel Smits (Alfred Rongen) kijkt op iedereen neer. Excentriekeling Bova Klottendorp (Ada Egbers) is met haar geheime vriendin juffrouw Lisselore op pad voor een gestoorde missie en niemand lijkt geld te hebben om de rekening te betalen. Geen wonder dat Gaston gillend gek dreigt te worden!

De regie van dit stuk was in handen van Franca van Dalen. De souffleur was Marja Kok. De decorbouw stond onder leiding van Henk Hagen en de grime werd verzorgd onder leiding van Helma Starink.

De foto’s