Boerenbont en rode lampjes

Op 17 en 18 april 2015 speelde Toneelvereniging De Rietpluim weer een hilarisch stuk: Boerenbont en rode lampjes. Deze avondvullende klucht is geschreven door Carl Slotboom.

Het verhaal

Dolly en Kitty, twee prostituees (gespeeld door Denise en Kirsten Sloot), wonen en werken bij elkaar in een huis dat ze samen hebben gehuurd. De zaken gaan echter niet zo goed en uit nood besluiten ze een kamer te verhuren.

Als Hendrik Buitendijk (Joost Ploeg), een naïeve boerenjongen die voor zijn verloofde Klaartje (een debuut van Marit Suurland) en haar bemoeizuchtige moeder (Helma Starink) op de vlucht is, de kamer huurt, durven de dames hem niet te vertellen waar ze hun geld mee verdienen. Ze vertellen hem dat ze fysiotherapeuten zijn. Maar wanneer Hendrik in contact komt met enkele klanten (Hans van Lidth de Jeude en Henk Hagen) worden de gesprekken daardoor wel zeer verwarrend.

Het duurt natuurlijk niet lang voor de bemoeizuchtige schoonmoeder achter de verblijfplaats van Hendrik komt. Tot overmaat van ramp huurt ook zij – samen met haar dochter – een kamer bij Dolly en Kitty. Hoe worstelt Hendrik zich hier nu uit?

De regie van dit stuk was in handen van Franca van Dalen. De souffleur was Marja Kok. De decorbouw stond onder leiding van Henk Hagen en de grime werd verzorgd onder leiding van Helma Starink.