Alfred Rongen

Mijn naam is Alfred Rongen. Ik ben in 1968 geboren te Overloon. In 2004 ben ik verhuisd naar Soest. Ik werk bij de douane, ben getrouwd en heb twee dochters.

Mijn eerste toneelervaring is Theatersport, dit is een soort vrije improvisatie op toneel (zoals de tv-programma’s ‘de Lama’s’ of ‘In goed gezelschap’). Dit heb ik zo’n 5 jaar gedaan, maar door een verhuizing ben ik ermee gestopt.

In Soest ging het toneelbloed toch weer kriebelen en ben ik bij De Rietpluim terecht gekomen. Ik ben een tijdje voorzitter geweest en heb me daarna weer op het spelen gericht.

Wat ik leuk vindt aan de vereniging is dat iedereen ontzettend betrokken is. Kluchten en blijspelen zijn niet de eenvoudigste stukken om te spelen: een hoog tempo en veel tekst. Dat was wel even wennen want de kracht bij theatersport is het uitspelen van emoties en gepaste stiltes. Het moeilijkste moment vond ik altijd de eerste repetitie waarbij de tekst uit het hoofd gespeeld moet worden. Maar als het er eenmaal in zit en je op planken staat met publiek geeft dat een enorme kick.

Alfred Rongen heeft tot en met december 2014 bij Toneelvereniging De Rietpluim gespeeld.

BewarenBewaren